tisdag 16 december 2014

Framtidsnovellen - Release den 30/12 2014

Efter novellantologierna Nutidsnovellen (-11) och Dåtidsnovellen (-13) kan vi nu fullborda vår tidsnovelltrilogi med den tredje och sista delen; Framtidsnovellen som har release den 30/12 -14. Antologierna är ett resultat av novelltävlingen med samma namn, som arrangerats av Duo Dito förlag i samarbete med tävlingsledare och huvudförfattare Anders Textorius. I Framtidsnovellen medverkar novellmästarna Oskar Källner, Patrik Centerwall, Christina Nordlander och Mattias Hällerö. Jury: Anna Gable och KG Johansson. Redaktör och layoutare: Helena Dahlstrand. 

I väntan på releasen vill vi passa på att tacka alla er som på olika sätt medverkat till novelltävlingarna som legat till grund för tidsnovelltrilogin:


- Vi vill tacka Anders Textorius som initiativtagare, tävlingsledare och huvudförfattare i våra tidsnovellantologier. Utan hans fantastiska insats, starka vision och aldrig sinande entusiasm hade varken tävlingarna eller denna novelltrilogi inte blivit till. Låt aldrig ditt brinnande engagemang för novellkonsten svalna!

- Vi vill även tacka - inte bara denna tävlings jurymedlemmar Anna Gable och KG Johansson - utan även tidigare års jurymedlemmar som även de gjort en ovärderlig insats: Kim Kimselius, Kristina Simar och Christian Lanciai (Dåtidsnovellen, 2013) och representanter från Linköpings universitets litteraturvetenskapiga institution (Nutidsnovellen, 2011). Att ni gett av er tid och delat med er av er kunskap är värt guld!

- Ett stort tack vill vi naturligtvis också rikta till alla entusiastiska novellskrivare som sammanlagt skickat in över 500 bidrag till våra tre tävlingar. Fortsätt att skriva!


- Alla våra publicerade novellmästare vill vi tacka alldeles speciellt för att vi fått förtroendet att ge ut era fantastiska noveller. Ni är bäst!


Helena och Peter Dahlstrand, Duo Dito förlagInga kommentarer: