onsdag 22 oktober 2014

Snart!

Snart är Duo Dito Förlags tidsnovelltriologin fullbordad. Under arbete är nämligen nu den sista delen Framtidsnovellen som kommer att släppas före årsskiftet. Initiativtagare, tävlingsledare och huvudförfattare i antologierna är Anders Textorius.

Vi hade precis startat Duo Dito Förlag 2010 när Anders tog kontakt med oss och föreslog att vi skulle köra en novelltävling. Vi tyckte att det var en rolig idé, drog igång tävlingen och det har vi inte ångrat. Anders är en entusiastisk tävlingsledare, en kunnig litteraturvetare och duktig författare som verkligen brinner för novellkonsten. Bidragen vi fått in under de tre tävlingsomgångarna har varit förvånansvärt många och av mycket hög kvalitet. Till vår hjälp att utse vinnarbidragen har vi haft en expertjury i varje tävling. Själv har jag haft förmånen att fungera som administratör av tävlingarna och som layoutare och redaktör för antologierna. SÅ skoj!

Under läsåret 2010-11 körde vi Nutidsnovellen och gav sedan ut de vinnande bidragen, tillsammans med Anders fantastiska textanalyser och teoretiska bakgrund, i en första antologi. 2012-13 kom uppföljaren med historiskt tema; Dåtidsnovellen och antologin med samma namn. Och nu är det alltså snart dags att släppa Framtidsnovellen med denna omgångens vinnarnoveller (mer info kommer snart). STORT tack till alla medverkande novellförfattare, jurymedlemmar och Anders!

Här kan du läsa mer om tidsnovellantologierna!

Inga kommentarer: