lördag 1 mars 2014

Dubbelrelease i vår


Efter att ha satsat mer på vår företagsverksamhet än mitt eget skrivande i flera år nu, bestämde jag mig för att det är dags. Det blir en tantbok och en barnbok - Omväxling förnöjer! Båda böckerna ges ut via vårt eget Bokeri Förlag och utgår från samma grundidéer som jag har i min funderarblogg Tant de Lux och vår hundblogg Geishamor & flocken

Femtio och sen då? 
Livet närmar sig 50 med stormfart och jag inser plötsligt att jag är mer än halvvägs. Vad hände med alla mina drömmar och allt det där som fick lov att vänta till senare eftersom familj och jobb krävde allt? Nu har barnen flyttat ut och klimakteriet har flyttat in. Det väcker en hel del tankar om det som varit och om vad som kan finnas kvar att uppleva.

Varning! Denna bok innehåller flera ögonblicksbilder ur livet som kan påverka känsliga läsare. Texterna är inte strikt självbiografiska, utan gestaltar ofta bara en tanke. Dikterna är inte alltid vackert poetiska, utan dryper ibland av tantironi. Kortnovellerna skildrar främst en känsla i alldeles vardagliga scener. Okey, nu är du varnad! Vill du ändå läsa den här boken, kommer du att finna en brokig samling ord, författade av en lagom tjock tant i sina bästa år som inte kan låta bli att fundera kring livets mening och oväsentligheter ...Geishamors valpar
Geishamor är en Portugisisk vattenhund som väntar valpar när den här berättelsen börjar. I bild och text får du följa med när hennes valpar kommer till världen och under deras allra första veckor i livet.

Matte Helena är författare och det är hon som har skrivit den här boken. Matte Helena och husse Peter har hjälpts åt att fotografera hundarna.

Det här är en enklare faktabok med många färgfoton för alla hundälskare. Rekommenderad läsålder är 6-9 år men boken fungerar definitivt både för äldre och yngre.
Inga kommentarer: