onsdag 6 november 2013

Gör en egen julklappsbok!

OBS: Sista beställningsdatum för att hinna före jul är den 30 november!

Tycker du - liksom jag - att det är hopplöst svårt att komma på vad man ska ge släkt och vänner i julklapp? Småbarnen i familjen går ju ann men vad sjutton ska man ge svärfar som redan har allt? Det blir lätt både dyra, onödiga presenter som är ganska opersonliga. Här är en idé som inte behöver kosta mer än 100-200 kr per person och som blir en väldigt personlig gåva! 

Förra året gjorde jag och Peter en alldeles unik kokbok som vi endast tryckte upp i 9 exemplar och gav till våra barn. De är mellan 18-25 år och hade alla (utom minstingen) flyttat hemifrån ganska nyligen. Var och varannan dag ringde någon av dem för att fråga hur vi gjorde olika maträtter de ville testa att göra själva. Därför tyckte vi att det var en kul och matnyttig grej att sammanställa barnens egna favoritrecept, lite tips som ex.v, "Hur man kokar soppa på en spik" och några basrecept som till exempel hur man gör bechamelsås i en bok. Tillsammans med en massa familjefoton och lite roliga anekdoter från  våra barns uppväxt och familjen äventyr blev det en mycket uppskattad julklapp. Därför bestämde vi oss för att ge andra möjligheten att till mycket förmånligt pris göra det samma i år genom vår utgivningsassistans: Bokeri Förlag! 

Låter det intressant? Samla ihop dina favoritrecept, dina vackraste dikter, barnens teckningar och sagor eller andra minnesnoteringar (som släktforskning eller liknande) och tryck upp en alldeles unik, liten utgåva att ge bort julklapp! Jag hjälper till att layouta boken och administrera trycket. Arbetskostnaden för att layouta en bok i stil med vår kokbok behöver inte alls bli så dyr om allt material är digitalt. Här är ett prisexempel baserat på vår kokbok "Köksbök":

  • Sidantal: 48
  • Färgsidor: 42
  • Inlaga: Vitt papper
  • Omslag: Mjukt omslag med strukturerat papper
  • Grundpris för tryck: 69.00 SEK (inkl moms)
Tryckkostnaden beror på antal sidor i inlagan och hur många färgsidor du vill ha i boken. Priser från 39 kr / boken. Arbetskostnaden för tryckfil och administration ligger från 1000 kr men beror förstås på hur omfattande boken är och hur du vill att den ska vara utformad. Ska det skannas in bilder och/eller skrivas rent text så blir det lite dyrare. Likaså om du vill ha ett provtryck. Din bok kommer inte att läggas ut för försäljning via Bokrondellen eller andra kanaler men du kan när som helst beställ fler exemplar genom oss. Vi ger boken ett unikt ISBN via Bokeri Förlag och ombesörjer pliktexemplar. För att ge en ungefärlig uppfattning om priset så landar arbetskostnaden för en bok som vår kokbok på c:a 1200 kr (inkl moms). Det innebär att kostnaden per bok i vald utgåva blir ungefär:

10 böcker: 189 kr / boken + frakt
20 böcker: 129 kr /boken + frakt
30 böcker: 109 kr / boken + frakt
Inga kommentarer: