lördag 5 januari 2013

Köksrenovering - Fas 1


Snickarna Peter och Johan, gör ett superjobb!
Ni som läst förut i bloggen vet kanske att vi gav oss in i en stor köksrenovering direkt efter jul. Nu är det bara ett par dagar kvar på julledigheten och det finns knappast en chans att hinna allt vi hoppats på. Men en bra bit på vägen är vi.

Mycket jobb visade det sig vara.  Frun i huset (jag alltså) såg till att ändra lite på planerna när allt var rivet så att de fick lov att bygga en väggsnutt till. Men bortsett från min egen insats för att öka arbetstsbelastningen så var det fler timmar med rivning av väggar och gamla skåp, snickerier och bök för att justera/räta väggar/golv än min käre man tidsoptimisten räknat med. Det finns nackdelar med att bo i ett snett och vint gammalt timmerhus, helt klart - även om fördelarna i mitt tycke överväger då chamfaktorn är så hög. Att vi jobbar med ett begagnat kök gör väl inte saken lättare men det kommer att bli SÅ himla bra när det är klart! Ett härligt, luftigt och funktionellt kök i vinkel med både bardisk och plats för liten matgrupp. Bussiga Johan har offrat nästan hela jullovet för att hjälpa oss - STORT TACK, JOHAN!!!

Montering av vitrinskåp i serveringsgången in mot vardagsrum.


Vitrindelen in mot köket innan de gamla delen av köket är riven.
Vitrindelen i serveringsgången blir ny och ger oss dubbelt
så många skåp och två och en halv meter bänkyta till - Nice!
Gamla disk/spisbänken riven. Teglet och fläkten blir kvar.
Montering av överskåp. Ovanför ska kompletteras med tegel.
Peter funderar och mäter för att såga ur för diskbänken.
Diskbänken inpassad i nya bänksskivan. Jippie!
Bardelen blir kvar med frilagd timmervägg och valnötsskiva.
Mittemot bardisken blir plats för kyl/frys i en nybyggd smatt.
Jag hoppas att vi ska hinna få fart på vattnet i köket och montera diskmaskin och spis i morgon så att vi har ett fungerande kök när jobbet sätter igång på måndag. Håll tummar och tår! När denna fas (grovjobbet) sedan är klart så återstår fas 2 med panelsättning, listning, målning, tapetsering och så allt finpill, förstås. Är med andra ord en hel del timmar kvar men det känns som ett kanonbra sätt att börja året på!


2 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Så fint det ser ut att bli, ert nya kök.

Lycka till med fortsättningen och Gott Nytt År! :)

Anna-Karin

Helena Dahlstrand sa...

Ja, jag tror det blir toppen när allt är klart! Bättre än jag vågat hoppas på ... :)

Tack det samma, Anna-Karin!