fredag 25 januari 2013

Hundgöra

Senaste veckan har det i princip varit 100 % hundar för mig. Har inte ens hunnit datorjobba de där få timmarna jag tidigare haft till förfogande då valparna sovit. Dels för att de sover mycket kortare stunder om dagarna. Dels för att det varit mycket förberedelser och kontakter inför valpleveranser och en hel del valpbesökare. Dessutom har vi parat Apachie med en söt, liten fröken Sunny två gånger denna vecka. I och för sig föll kärleksparet genast för varandra och var väldigt snabba och effektiva.


Ja, valparna har verkligen krävt väldigt mycket tid med träning, städning, klippning, veterinärbesök, avmaskning och valpbesökare. Men nu är godingarna åtta veckor och helt leveransklara. Det är nog tur det för ett helt gäng huliganer (om än aldrig så söta) börja bli ganska krävande att hantera. I morgon leverera Peter tre guldklipar till norska familjer med mötesplats i Strömstad. Tre killar har vi kvar ännu men hoppas på att de ska bli bokade under helgen/nästa vecka. Läs mer på vår hundblogg om du är nyfiken!

Från och med i början av februari hoppas jag att saker och ting ska återgå till lite mer normala här hemma. Det har varit mycket mer jobb med sju vilda valpar än det var sist då vi bara hade tre, kan jag tala om. Jobbigt men roligt! Men nu ska det bli skönt att få komma in i lite mer normala gängor igen. Ligger väldigt mycket efter med allt arbete (tidsoptimisten tycks ha ansvarat för planeringen igen) men försöker att inte stressa. Det blir till att ta en sak i taget ...

På privatplaner har det inte heller varit lugnt, utan ganska turbulent. Peter har varit sjukskriven för en inflammation i ena axeln som han nu fått cortison i och är på bättringsvägen. Och bland kidzen i familjen har det varit X antal kriser (som jag inte går in på närmare) men som krävt utryckningar av olika slag och en hel del oro. "Små barn - små bekymmer", sägs det. Vet inte om jag håller med helt och hållet men "andra" bekymmer är det definitivt. Ibland kan man undra varför allt måste komma samtidigt?

På LCHF-fronten kan jag i alla fall notera (efter stilleståndet kring jul) att jag nu tappat 12 kg sedan starten i somras. Att jag börjar känna mig mer energisk för var dag gör knappast saken sämre!3 kommentarer:

margareta börjesson sa...

Heja Helena - det låter som om du kanske får det lite lindrigare framöver! Ta inte på dig för mycket så att orken tar slut bara - att vara förälder är att vara det alltid, med allt vad det innebär... Kram på dig

My Myself and I sa...

Vad duktig du är!! 12 kg GRATTIS!

Helena Dahlstrand sa...

Ja, Margareta jag ser verkligen fram emot att det lugnar ner sig lite grann i alla fall. Kommer förresten igen till dig ang. manusen så snart det funkar att jobba lite ostört framför skärmen ... :)

Tack Desirée! Jag är faktiskt lite stolt men mest glad över att det - sakta men säkert - går åt rätt håll!