tisdag 11 december 2012

Poesiprojektet 2013 har fått in många bidrag!

Stort tack till alla poeter som skickat in sina dikter!

Vi är överväldigade över gensvaret och tackar Er för poesibidragen som flödat in. 
I mitten av januari påbörjar vi läsningen och beräknar vara klara med urvalet till poesiantologin i mars.

Vi hör av oss! / Redaktionen från minbok.nu och bokeri.sePersonligen är jag mycket glad över att vara medarrangör till det här projektet och ser verkligen fram emot att läsa alla bidrag efter jul. Spännande! 

Det finns alldeles för få moderna dikt- och novellsamlingar utgivna. Särskilt noveller har av någon anledning inte varit på modet sedan 60-talet. Att få ett förlag att nappa på enskilda författares verk i den här genren är mycket svårt. Genren anses vara alldeles för smal för att ge några större vinster. Och det är kanske sant. Men det är otroligt viktigt att det finns en mångfalt av olika typer av böcker/berättelser på marknaden. Motsatsen till "mångfald" är enligt mig "enfald". Och det är inte bara trist, utan kan i förlängningen vara farligt för kulturen! Just därför tror jag att antologier med låga (eller inga) vinstkrav är helt rätt för texter i dessa genres i dagsläget. Åtminstone tills de blir moderna igen. För då kommer de stora förlagen att vara beredda att satsa ... :)

Förutom Poesiprojektet 2013 - där vår skrivarsajt bokeri.se samarbetar med minbok.nu - så ger vi snart ut vår andra novellantologi Dåtidsnovellen via vårt Duo Dito Förlag. Här kan du läsa om den första novellsamlingen i vår planerade triologi: Nutidsnovellen. Och här kan du läsa vad Ulf Lundén på Dala Demokraten tycker om vår satsning på noveller!

Inga kommentarer: