söndag 4 november 2012

Strandade

Eftersom vi ska på århundradets fest nästa helg så bestämde vi oss för att ta en dagsutflykt med hundarna för att fira vår bröllopsdag igår istället för att går ut på restaurang eller något sånt. Matte trivs verkligen vid vatten och hundarna är ju vattenhundar så vi bestämde oss för att följa vattenflödet. Efter att ha förberett en god middag till kvällen, tog vi med lite matsäck, våra tre hundar och kameran och packade vi in oss i våran gamla Volvo. Och så bar det iväg. Första stopp blev Huskvarnaån och Smedbyn.

Jag och Tria vid åkanten.

- Kan jag inte få jaga dom, matte? undrar Tria. Bara liiite ...
Nästa stopp blev Oset och Vätterstranden. Hundarna badade, hittade härliga pinnar att tugga på och njöt av att bli blöta och sandiga. Husse och matte njöt av utsikten. Fantastiskt vackert soldis!

Vackra Vättern i november.

Utsikt över Sandbankarna.

Blöt och sandig Tria trivs med livet.
Peter, Geisha och Atreyu.
Efter en biltur några mil utmed Vätterns västra "kust" och med ytterligare några trevliga strandstopp bestämde vi oss för att kolla in hundbadet i Västersjön innan vi for hem. Det började skymma och det var inte läge för hundarna att bada mer. Men eftersom vi inte varit där förut så var vi nyfikna och tänkte passa på när vi ändå var i trakten. Det blev vårt sista stopp. Bokstavligt! I samma stund vi såg sjöstranden så tvärstannade bilen oförklarligt och totalvägrade att starta igen. I det läget kändes inte den vackra utsikten så särskilt högt värderad längre. Men det kunde förstå ha varit värre. För som tur var så blev vi inte bokstavligt strandade. Min käre son Stefan fick rycka ut som räddaren i nöden med Sannes gamla Skoda och bogserlina. Detta trots att de hade stor Halloweenfest på G hemma hos sig - Tack snälla ni för hjälpen!

Peter försöker få fart på bilen medan det blir allt kallare och mörkare.
Ett par timmar senare var vi äntligen hemma igen, genomfrusna, trötta och hungriga. Så vi slängde in maten i ungen och tog en riktigt varm dusch för att få upp värmen. Sedan blev det trots allt en mysig middag med gott vin. Och javisst, det blev definitivt ännu en bröllopsdag som vi inte kommer att glömma i första taget ... :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter som en härlig dag, ja förutom bilhaveritet då ... Kram /Desirée

Helena Dahlstrand sa...

Ja, Desirée det var en härlig dag! Och eftersom vi slapp att bli strandade vid Västersjön över natten så blev den en härlig kväll också. Dan-efter-mek med bilen är trots allt ett billigt pris att betala! :)
Kramar!