måndag 12 november 2012

100 + 100 + 100 = 300 %

En liten sammanfattning av helgens fantastiska 100-årsfest med c:a 100 gäster och där alla gav minst 100 % - Kan det bli annat än århundradets fest?

Våra vänner Hasse och Cattis fyller båda 50 i höst och bjöd in till 100-årsfest i lördags. Gästerna invaderade Kulturhusets vind där det bjöds på god mat och massor av musik. Det var 70-talstema och alla hade härliga outfits. De flesta hade valt hippiestilen och flower-power-andan blommade för fullt i Kulturhuset. Eftersom mina häftiga disco-platå-stövlar inte funkade så fick jag ju tänka om i sista minuten. Det blev istället lite Tina Turner-stuk med kortkort kjol och höga klackar. (Det känns fortfarande i fötterna!) Som vanligt lyckades jag varken fastna på bild eller film. Men kan ju avslöja att jag fick en annorlunda komplimang som jag aldrig fått förut av en okänd man: "Min fru tycker att du är sexig!" "Eeeh ... Jaha, tack ..." Eller vad säger man? ;)

Först ut var trubadurerna Duo Dito (jag och Peter) före middagen. För en gångs skull hade vi valt att köra en väldigt blues- och jazzinspirerad repertoar - till min stora glädje. Älskar ju att sjunga lite jazzigare låtar! Vi startade upp lite vingligt (känns att vi inte står på scenen så ofta nu för tiden) men sedan gick det skapligt. De flesta i publiken gillade både våra låtval och framträdandet, tror jag. Sen fanns det förstås någon som tyckte att vi borde ha kört ett mer traditionellt trubadurprogram istället med låtar de kände igen och kunde sjunga med i. Jaja, så är det. Man kan väl aldrig göra alla nöjda, inte ens om man nu väljer en Allsång-på-Skansen-repertoar. Här är Spotify-spellistan med låtarna vi körde (+ några av våra egna) för den som är nyfiken: 100. Men jag måste bara ställa en försynt fråga: Vem sjutton känner inte igen "Proud Mary", "Purple rain" eller "Georgia on my mind"? De är ju klassiker!Efter middagen så körde coverbandet "Skatteverket" som Hasse spelar också tillsammans med. Härligt gung och riktigt goa låtar. Det blev full fart på dansgolvet och även jag och Peter shakade loss så svetten dröp. Kul! Sist upp på scenen var "Allan Beddo Band" där Tommy, Hasse och Peter rockade så att taket på Kulturhuset nästan lättade. Och sedan blev det jam i flera timmar. Först vid halv fyra på morgonen hade vi riggat ner och var på väg hem. Herregud, vilken kväll! Var helt slut igår men det var det värt. STORT tack till både Hasse och Cattis och alla trevliga gäster!!!

Cattis kör sin härliga version av Jannis Jopplins "Mercedes Benz".

"Skatteverket" on stage med härligt gung.

Legendarska Jönköpingsbandet "Allan Beddo Band".

Tommy solar i bästa Jimmy Henrix - anda ...

... och här får han hjälp av en munspelare ur publiken.

Peter njuter som vanligt av tunggungsbasen.

Hasse in action.

Cattis vilar fötterna och pustar. Välbehövligt!

En duktig munspelare som jag inte vet namnet på.

Tommy, sångaren i "Skatteverket" och Hasses brorsa. Jam, jam, jam ..Inga kommentarer: