måndag 8 oktober 2012

Batteriladdning, nya planer och ett beslut

Jag har haft en riktigt härlig ledighelg och känner mig redo att ta ta mig an veckans utmaningar. Har också funderat en hel massa och tagit ett viktigt beslut angående jobb = Skönt! Den här sortens helger skulle jag behöva ha mycket oftare ... :)

Så vad har jag gjort för att ladda batterierna? Nja, inget märkvärdigt egentligen. Varit ute lite i höstsolen, umgåtts med (delar av) min familj, sett på film, druckit gott vin, ätit Peters supergoda LCHF-middagar (han överträffar allt som oftast sig själv) och bytt bort en box vitt vin mot en fin Äpplet-soffa som matchar våra svarta Äpplet-stolar perfekt. För att få in soffan fick vi förstås lov att möblera om lite och det ledde till att den tilltänkta serveringsgången plötsligt blev matrum istället. Det i sin tur ledde till att vi gjorde ritningar till ett bord á la Duo Dito, eftersom inget av våra stora bord passade så där 100 i det här ganska smala utrymmet. (Det var tidigare ett sovrum men blev ett genomgångsrum i förlängning till köket i samband med till- och ombygget.) Så nu ska Peter snickra ihop ett slagbord i ny/gammal stil av oljad, stavlimmad ek med svart underrede. Härligt att slippa sitta på en pall vid bardisken när man äter. Och inspirerade att få orsak att designa möbler igen!

"Nya" soffan. Bordet ska bytas ut och stolarna kläs om så snart vi hinner!
Och igår söndagsroade jag mig med att använda IKEA:s 3D-verktyg för att rita nya skisser på vårt kök/allrum, som blir nästa steg i renoveringen. När vi påbörjade ombyggnationen av huset för 5 år sedan så hade ju ju en hel massa kidz som skulle få plats också. Vi har inte haft så lite beslutsångest över hur vi ska gå vidare efter att de flyttat hemifrån, en efter en, kan jag tala om. Nu när vi oftast bara är Peter och jag och hundarna i huset till vardags så måste vi helt enkelt justera den tänkta planlösningen för det är inte kul att ha en massa tomma sovrum som ekar ödsligt i huset. Därför är det SÅ skönt att vi äntligen hittat en vettig lösning: Övervåningen har redan blivit två företagsrum och ett sovrum för gäster. Här nere har vi ett stort och ljust sovrum i tillbyggnaden och kommer nu att skapa mer privata levnadsrum för oss och hundarna. Väggen mellan två av sovrummen på nedervåningen har rivits för att göra ett allrum där vi ska kunna sitta och mysa och där jag ska ha min arbetsplats. De nya planerna innebär att väggen ryker mellan allrummet och det nya matrummet. Det kommer att bli så ljust och fint. Köket får lov att vänta lite men jag hoppas, hoppas att vi ska hinna få ordning på all- och matrummet före jul!

IKEA:s 3D-verktyg är ju ganska begränsat men snabbt och enkelt att jobba med. Ungefär så här kommer det att bli - fast med våra egna möbler, förstås. Och med en saloondörr mellan matplats och allrum för att kunna stänga för hundarna. Vad tycks?Inga kommentarer: