söndag 30 september 2012

Spännande söndag!

Idag smäller det! :) 

Min soliga höstsöndag är fullbokad. Den allmänna omröstningen i novelltävlingen Dåtidsnovellen är nämligen över. Det är med andra ord för sent att rösta men har du inte läst novellerna ännu så kan du göra det härEfter denna delfinal ser det ut så här: Olga Lozovskaia med novellen Var är kattungen? lyckades dra ihop hela 175 röster - Grattis Olga! På andra plats med 159 röster kom Rikard Rönnels med Chi vivrà, vedrà och på tredje plats med 153 röster kom Birgitta Jönsson med Svart på vitt. Grattis! 

MEN den allmänna omröstningen är endast en del i finalen så ännu är det inte över! Nu ska vi i tävlingsledningen sätta oss ner och kontrollera alla webbröster (967 st) och lägga samman dem med juryns poäng. I Dåtidsnovellens jury sitter Kim M Kimselius, författare, Kristina Simar, lektör och Christian Lanciai, författare och deras omdömen kommer att stå för 50 % av slutresultatet. Först vid midnatt (30/9) kommer vi tala om vilka tre som blir publicerade i årets novellantologi och vem som blir utnämnd till årets Dåtidsnovellmästare. Superspännande!

OBS! Tävlingsledare Anders Textorius kommer att leda en valvaka på Duo Dito Förlags Facebook-sida mellan 22-24 i natt - Missa inte det!

Jag är jätteglad över att våra novelltävlingar har fått så stort genomslag! Initiativtagare och tävlingsledare Anders Textorius har gjort ett fantastiskt jobb - Tack Anders! Förra året i Nutidsnovellen körde vi månadstävlingar med olika teman och fick in runt 350 bidrag. Lotta Kaljo blev Nutidsnovellmästare och i antologin publicerades ytterligare sex månadsmästare, två wildcards och Anders inledningsnovell. Läs mer om Nutidsnovellen och köp den här! 

I årets tävling Dåtidsnovellen bad vi om längre noveller och vi fick in c:a 75 bidrag, många med mycket hög kvalitet så konkurrensen har verkligen varit mördande. Endast tre novellförfattare kommer att publiceras i årets antologi med samma namn som tävlingen. I boken kommer även historisk fakta, presentationer av novellförfattarna och vinnaromdömen att ingå. Anders Textorius kommer även denna gång att bidra med en inledningsnovell. Antologigin Dåtidsnovellen kommer att publiceras någon gång före årsskiftet.

Ska inte säga allt för mycket ännu men kan i alla fall avslöja att vi planerar en triologi. Gissa vad nästa års tema blir! :)

Inga kommentarer: