torsdag 2 augusti 2012

Tillbaka ...

... men bara halvtid på jobbet ännu. Började veckan med att sammanställa Dåtidsnoveller som ska skickas till vår oberoende jury. (Mer info kommer snart.) Spännande!

I gårkväll var vi på våffelkväll i Ödestugu tillsammans med Desirée Fredlund och Eva Holmquist och presenterade våra böcker. Mycket trevligt prat med besökare och några böcker sålda. Trevligt!


"Vår" mysiga lada där vi lokala författare fick fritt spelrum.

Desireés fina bokstöd passar bra till våra böcker.

Är i klart mycket bättre form nu än tidigare i somras men har nog en bra bit kvar. Blodtrycket börjar skjunka och blodsockret bör vara under kontroll nu. Har fortfarande förhjöda levervärden, dimseende och en hel del yrsel så det dröjer nog ett tag till innan jag kan friskförklara mig. 6 veckors LCHF-diet (low carb - high fat) har resulterat i drygt 5 kgs viktnedgång. Skönt! För mig handlar inte bara om en effektiv bantningskur utan främst om en livsstilsförändring där man undviker socker och spannmålsprodukter för att få koll på blodsockret och må bättre. Vi äter oss mätta på god mat av ovanjordgrönsaker, kött/fisk/fågel och fett som olivolja, smör och grädde. Husets kock (Peter) ser det som en utmaning att använda sin matfantasi och serverar fantastiskt goda rätter. Eller vad säg om de här exemplen?


Lax med spenat, sparris, ägg och räkor.

Hemgjord kebabsallad på nötkött.

Kycklingburgare med ägg och bacon.

Brockoli- och fiskgratäng.

Mums! Blir du sugen? Läs mer om LCHF på www.kostdoktorn.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, det var en trevlg kväll och vad god maten ser ut :) /Desirée