lördag 7 januari 2012

Byggprojekt

Nytt år - nya möjligheter! Jag fortsätter att bygga på Bokeri-sajten och Peter och grabbarna bygger vidare på vårt hus. Just nu är det nästa nummer av Bokerinytt som gäller för mig. Och det blivande Bokerikontoret är första prio för Peter och våra duktiga grabbar. Och nu går det framåt ... :)

När Peter och jag gifte oss för fem år sedan insåg vi genast att hans hus var alldeles för litet för att rymma oss och alla våra sju kidz. Vi började därför genast att planera en tillbyggnad och begärde sedan bygglov. Huset skulle förlängas i två plan och mot baksidan skulle det bli en vinkel för att få ett stort allrum med anslutning till trädgården. Den slutliga ritningen var på ett tillbygge på 80 kvadrat - Inget litet projekt med andra ord. Planen var att leja för stomresningen och att vi själva (läs i huvudsak Peter, som är en duktig snickare) skulle fixa resten. Sommaren därefter påbörjade vi bygget - Ungefär samtidigt fick Peter stora problem med ryggen. Det visade sig vara ett svårläkt diskbråck.

Mellan långa sjukskrivningar, en hjärtinfarkt och så småningom en stor ryggoperation i våras, så har inte bygget gått framåt i raketfart av förståliga skäl. Under tiden har våra barn hunnit bli flygfärdiga och flyttar nu hemifrån, en efter en. Därför tog vi beslutet i höstas att använda övervåningen i vårt stora hus till Duo Dito förlag och Bokeri-verksamheten. Så nu kommer snart hela övervåningen vara företagets och vi kommer att få gott om plats för böcker, möten och övernattande författare. (På lite sikt kommer vi även att bygga ett minikök och en inspelningsstudio.) Redan i februari/mars hoppas vi kunna börja att erbjuda skrivarretreater och individuell författarcoachning av bokprojekt för intresserade. Jättespännande tycker jag att det ska bli! Kanske är det något för dig?


Kyrkogatan 43 i Forserum, mitt emellan Jönköping och Nässjö.


Välkommen hem till oss!

Sovalkov med tillgång till egen toalett/dusch.

Timmerväggen mellan nya och gamla delen av huset.

Bokerirummet får en passande tapet.

Kommer ut den 15/1 - Missa inte det!

Inga kommentarer: