lördag 17 december 2011

Två av tre ...

Julstädning? Vaddå? Jag får väl strö lite glitter över allt byggdamm och bröte. Det funkar säkert. Julklappar? Jomen det är väl klart! Något litet blir det till alla våra sju små, stora barn, trots allt. Frågan är bara när vi ska hinna verkställa våra planer? Det har varit en mycket intensiv höst där allt blivit alldeles väldigt försenat på grund av min operation och två månader långa sjukskrivning, augusti-oktober. Är tacksam över att vara i full gång igen men nu gäller det att försöka välja vad som är viktigt. Prestationsångest över städning, julstress och det faktum att jag lyckats tappa bort mina glasögon (borde definitivt haft ett senilsnöre!) ska inte få ta överhand! Viktigt är familjen, att hinna njuta av våra underbara valpar innan två av dem flyttar till nya hem och känna att jag faktiskt åstadkommit en hel del, trots allt. Men i ärlighetens namn så har jag nog inte riktigt förstått att det är jul om bara en vecka idag!? Mellan valppassning och bokbeställningar har jag slitit som en galning för att hinna få ut bok nummer tre (av tre) före årsskiftet. Nu vet jag att jag kommer att lyckas. Bok nummer tre går iväg för provtryck i början av nästa vecka. Jippie!!!

Nummer ett var Desirée Fredlunds roman My i två upplagor: En exklusiv gåvoupplaga med hård pärm genomvår utgivningsassistans Bokeri förlag. Första (men inte sista!) boken i världshistorien med Bokeris egna ISBN-nummer. Den kom från Isaberg förlags tryckeri härom dagen och den är så fin, så fin. Är faktiskt mer än lovligt stolt över denna lilla pärla. Grymt roligt! Den andra upplagan av My ger Desirée ut i häftat format till försäljning via Bokrondellen (och på Bokeri.se, så klart) på sitt eget, alldeles nystartade förlag Giggi Hill. Det är fantastiskt roligt att äntligen se My i tryck! Det var ganska precis tre år sedan jag läste My för första gången i samband med Bok-SM på skrivarsajten Kapitel 1. Sedan dess har jag läst flera versioner, varit delaktig i manusutvecklingen och nu slutredigeringarna och layouten. Härlig känsla att hålla boken i sin hand!


Nummer två var Nutidsnovellen som hade release den 6/12 på Duo Dito förlag. Också det ett långt projekt som du kan läsa mer om här, om du är nyfiken. Jag är superglad att boken blev så otroligt bra. Stort tack till Anders Textorius och alla novellförfattare! Läcker lite nu men ... Jag ser verkligen fram emot att köra igång nästa novelltävling i samma anda! Vi kommer inte att avslöja alla detaljer förrän i nästa nummer av Bokerinytt som kommer ut den 15/1 -12. Vill du ha novellantologin så kan du knåpa ihop ett riktigt bra julklappsrim (valfri längd, form och julklapp) och skicka till info@bokeri.se före den 18/12 så har du chansen att vinna Nutidsnovellen! Annars kan du köpa den bl.a. i Bokeributiken.

Nummer tre är Född människa, en inspirationsbok om hur man kan jobba med teater som verktyg för etik- och bemötande frågor inom kommunernas socialomsorg. Den är skriven av Annika Filipsson och Karin Wahlöö de Soto som bara måste ut före årsskiftet i och med att den ges ut i samband med teatergruppen ETIKetternas 10-års jubileum som är i år. Det är den jag kämpar med de sista finjusteringarna av just nu. För att vara lite extra teatraliska, när vi nu ändå ligger sent, så är releasedatum satt till den 31/12 2011 ... :)  Uppdatering: Nu finns boken att förbeställa i Bokeributiken!Också våra valpar då ...
Två av tre gäller faktiskt valparna också, dvs. två av tre bokade. Nu är de sju veckor och så snart jag skickat iväg sista boken till tryck så ska jag bara njuta av att vara tillsammans med dem och min familj. De är färdiga för leverans på annandagen och Bobo bus har redan en norsk familj på G. De kommer för att träffa honom i morgon. Mira önskar sig fortfarande en familj i julklapp men Tria ska stanna hos oss. Till veckan blir det vererinärbesök för vaccination, besiktning och chipmärkning. Det har varit så himla roligt att ha en valpkull. De har en förmåga att få mig att landa i nuet. Mys, mys och bus, bus. Lite för lite nattsömn och otroligt mycket skura golv men helt klart värt det! Är de inte sötare än sötast?Sötaste Mira "Mirakel" som forfatande önskar sig en familj i julklapp!

Vår vackra Tria "Triumf" som ska stanna hos oss.

Bobo bus "Bonus" som förmodligen blir norrman.
Uppdatering: Nu är alla valparna tingade!

4 kommentarer:

My Myself and I sa...

Ja :) visst blev My fin :) Tack igen, utan er hjälp hade det blivit svårt KRAM!

Helena Dahlstrand sa...

Kram själv på dig, författaren som slagit alla rekord med debuten Refuserad, romanen My och medverkan i Nutidsnovellen på ett och samma år! :)

Anders Textorius sa...

Riktar också en stor kram :-). Nutidsnovellen blev verkligen kanonfin :-)

Helena Dahlstrand sa...

Tack Anders! Och en riktigt God-Jul-kram till dig från oss! :)