tisdag 6 december 2011

Ääääntligen!!!


HURRA - RELEASE AV NUTIDSNOVELLEN IDAG!

Idag släpper vi äntligen "Nutidsnovellen", en antologi som är resultatet av förra läsårets novelltävling med samma namn som vi i Duo Dito förlag körde i samarbete med Anders Textorius och medarbetare på litteraturvetenskapliga institutionen på Linköpings universitet. Varje månad mellan september och mars utmanade vi skrivare att författa en nutidsnovell inspirerade av olika litterära stilar som ex.v. renässansen, expressionismen och naturalismen. Över 350 olika författare deltog i tävlingen, varav ett flertal av dem lämnade bidrag under flera månadstävlingar. Bland dem utsågs i varje deltävling en månadsmästare av en jury och sedan röstades årets Nutidsnovellmästare Lotta Kaljo fram genom en öppen omröstning via Internet i maj. Samtidigt röstades även två wildcardvinnare fram som även de deltar i novellantologin. Och det var många som röstade. 1064 röster i finalen för månadsmästarna och 903 röstande på sina favorit-wildcards. Helt sjukt roligt med så stor uppslutning! Och vilka novellbidrag det fanns att välja mellan. De som säger att novellen som form är död i Sverige borde verkligen ta chansen att läsa den här antologin!

I boken hittar du 10 fantastiskt, starka nutidsnoveller - Medverkande vinnarnovellförfattare är Jan Bryme, Lotta Kaljo, Anna Lundgren, Desirée Fredlund, Björn Björkegren, Cecilia Hultberg, Tim Sterner, Tina Knutson och Kjell Åhsberg. Anders Textorius är huvudförfattare och medverkar med både en inledningsnovell och analyser av de vinnande bidragen. Jag själv administrerade tävlingen. Har även layoutat och fungerat som redaktör för boken. Det är med andra ord mitt fel att utgivningen låtit vänta på sig. Precis som alla Duo Ditos planerade höstutgivningar är den kraftigt försenad p.g.a. min två månader långa sjukskrivning tidigare i höst. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Sägs det ... Är inte säker på att jag alltid håller med men jag hoppas att de flesta ska tycka att "Nutidsnovellen" har varit värd att vänta på!

Vi vår webbokhandel Bokeri.se kan du läsa mer och köpa boken. Order på närmare 150 förebeställningar till medverkande författare och intresserade läsare har lagts och kommer att levereras före jul. Vill du också få hem Nutidsnovellen - rykande färsk, direkt från tryckeriet - så ska du skynda dig att beställa!

Kan skvallra för alla nyfikna om att vi kommer att utlysa en ny novelltävling i samma anda i nästa nummer av vår kostnadsfria e-tidning Bokerinytt som kommer ut i mitten av januari 2012. "Dåtidsnovellen" kommer denna tävling att heta och vill du vara säker på att vara med från början så se till att få Bokerinytt i din inbox!

Tips för den skrivsugne: I väntan på "Dåtidsnovellen" så kan du vara med i vår dikttävling med tema "Bokmärke" som har deadline den 10/12. Läs mer här!
Inga kommentarer: